סיבות לדחיית ברית

יד של תינוק

על פי המסורת היהודית, כשמונה ימים לאחר לידה של תינוק זכר, מצווה להסיר את העורלה מאיבר מינו, בטקס המכונה "ברית מילה". כך ההלכה דורשת וכך קורה בפועל וברוב המקרים. אך לעיתים נדירות נוצר צורך בדחיית ברית המילה, מטעמים רפואיים הנוגעים לבריאות התינוק. אלו הן הסיבות היחידות המתירות דחייה על פי ההלכה. כל מניע אחר, מטעמי נוחות או סיבות אישיות, נחשב כפסול.

מתי צריך לדחות ברית מילה?

ישנם מספר מקרים רפואיים הנוגעים לבריאות התינוק ומצדיקים את דחיית ברית המילה למועד מאוחר יותר. המשותף לכולם הוא תפקוד בריאותי לקוי של גוף התינוק, דבר העלול להעמידו בסכנה בעת ביצוע ההליך הכירורגי.

#1 – חום גבוה

מקרים בהם חום הגוף של התינוק גבוה מהרגיל, בסמיכות לברית המילה, מחייבים בדיקת רופא, כשרק לאחר הטיפול וההחלמה, ועדיף מספר ימים לאחר מכן, ניתן יהיה לבצע את ההליך. נוסף על כך, במידה והתינוק מטופל באנטיביוטיקה גם כן יש לדחות את הטקס עד אשר יסיים את הטיפול. משקל התינוק ומספר השבוע של ההיריון בו נולד מהווים גם הם שיקול מכריע, וההחלטה אם לקיים את הברית נתונה בידי המוהל המבצע את הליך המילה.

#2 – משקל נמוך מדי

לרוב, מתוך דאגה לשלום התינוק, תידחה ברית המילה במקרים בהם משקלו נמוך מדי, או שנולד בשבוע מוקדם יחסית של ההיריון וגופו חלש ופגיע. במקרים שכאלה תידחה הברית עד אשר יעלה התינוק במשקלו והמוהל יאשר את קיומה.

#3 – צהבת ילודים

צהבת המופיע אצל התינוק היא הסיבה הנפוצה ביותר שמטרידה את זוגות ההורים לפני ברית המילה. במקרים בהם לקה התינוק במחלה, יש לברר איזה סוג של צהבת יש לו, פיזיולוגית או פטולוגית, ורק לאחר בדיקות רפואיות ניתן יהיה לקבוע אם יוכל התינוק לעבור את ברית המילה או שיש לדחות אותה למועד אחר.

השלכות דחיית ברית המילה

מבחינה הלכתית, במידה והתאריך המקורי של הטקס חל ביום שבת או בחג, יש לקיים את ברית המילה בכל מקרה, גם במחיר של חילול השבת או החג, אלא אם בעיה רפואית מצדיקה את הדחייה. במקרה שכזה, לאחר שבריאותו של התינוק שבה להיות תקינה, ייקבע מחדש מועד הברית, אך לא ייקבע שוב בשבת או בחג, אלא ביום חול בלבד.

דחיית ברית מילה יכולה גם להשפיע על התינוק ועל אופי הטקס במידה וזו נמשכת מעבר לזמן סביר. כאשר התינוק גדל, ישנם סיכונים המתווספים להליך הכירורגי וגם ההחלמה עלולה להיות מורכבת יותר. במקרים מסוימים הדחייה תאלץ את התינוק לעבור את ההליך בחדר ניתוח ולא על ידי מוהל בטקס ביתי.

נסכם ונקבע כי את טקס ברית המילה ניתן וצריך לדחות רק במידה ובריאות התינוק בסכנה. יש להיוועץ הן עם המוהל והן עם רופא, זאת על מנת להבטיח את בריאותו של התינוק, גם במחיר של דחיית טקס הברית.

Facebook
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

סגירת תפריט